Metroc luottaa AWS-pilven mahdollisuuksiin

Metroc Oy tarjoaa rakennusalan yrityksille asiakashankintaa helpottavia ohjelmistopalveluja, jotka hyödyntävät muun muassa datanlouhintaa ja koneoppimista. Syksyllä 2019 startup-yritys tarvitsi nopeasti hyvin skaalautuvan ja luotettavan infran palvelulleen. Metroc halusi rakentaa perusteet kunnolla, ja siksi he päättivät käyttää työssä ulkopuolisen ammattilaisen apua.

Tavoitteena oli pystyttää ohjelmisto AWS:n (Amazon Web Services) testi- ja tuotantoympäristöihin. ”AWS-pilviympäristö oli entuudestaan tuttu, mutta käynnistämiseen haluttiin kuitenkin asiantunteva ja luotettava kumppani”, kertoo Metrocin teknologiajohtaja Janne Johansson.

Yhteistyökumppanin käyttöön oli kaksi painavaa syytä: projekti haluttiin valmiiksi aikataulussa ja kaikki haluttiin tehdä heti oikein, erityisesti tietoturvan piti olla paras mahdollinen. Sopivaa tekijää ei ollut tiedossa, joten Janne meni sinne minne moni muukin erilaisten kysymysten äärellä oleva: Googleen. ”Webscale löytyi Googlesta. Löysin muutaman hyvän ohjelmistoyrityksen ja pyysimme heistä lisätietoja”, kertoo Janne. Webscale teki Janneen ja toimitusjohtaja Jussi Virnalaan vaikutuksen. Yrittäjät pitivät siitä, että heidän esittämiinsä kysymyksiin ja toiveisiin löytyi hyvät ja suorat vastaukset. ”Kilpailutimme infraprojektin ja Webscale erottautui joukosta muun muassa selkeällä projektisuunnitelmallaan jo tarjousvaiheessa. Webscalen pitchaus oli vakuuttava ja heidän esittämänsä malli oli meille sopiva”, Janne sanoo.

Webscalella projektia oli toteuttamassa Jari Avikainen. ”Projektin tavoitteet olivat varsin selkeät ja oli antoisaa päästä ottamaan vastuuta koko infran toteuttamisesta alkumetreiltä saakka”, hän kertoo.

Projekti saatiin maaliin aikataulussa ja Metroc on tyytyväinen lopputulokseen. Yhteistyö Webscalen kanssa sujui erittäin hyvin. ”Webscalella on hyvät tekijät ja asiantuntijuus on korkealla tasolla”, Janne sanoo. Hän arvostaa myös heidän kykyään ajatella asioita asiakkaan näkökulmasta. ”He osasivat ajatella proaktiivisesti kaikissa ratkaisuissa meidän parasta”, hän sanoo.

Infraa rakennettiin koko ajan tulevaisuutta silmällä pitäen ja hallinnointi sekä ylläpito onkin nyt Metrocilla. Onnistunut projekti tosin poiki jo lisää yhteistyötä Webscalen kanssa, ja Metrocin palveluun ilmestyykin lähikuukausina uusia ominaisuuksia.

https://www.metroc.ai/
Janne Johansson
040 162 9927