Otatko kaiken hyödyn irti automatisoinnista? – DevOps ja AWS

Henri Meltaus • 2. maaliskuuta 2015

Ohjelmistokehitykseen kohdistuu kiihtyvällä tahdilla vaatimuksia liittyen aikatauluun, kustannuksiin, laatuun ja toiminnallisuuksiin. Perinteiset menetelmät ja työkalut eivät pysy tässä tahdissa mukana.

DevOps pyrkii vastaamaan näihin vaatimuksiin parantamalla ohjelmistokehityksestä ja järjestelmäylläpidosta vastaavien tiimien välistä yhteistyötä sekä korostamalla automaation merkitystä kaikissa ohjelmistokehitysprosessin vaiheissa.

Automatisoinnin tueksi on syntynyt lukuisia työkaluja, jotka yleensä tarjoavat ratkaisun tietyn prosessin vaiheen tarpeisiin. Yhtä, joka tilanteeseen ja kaikille sopivaa, työkalua on mahdoton luoda, jonka vuoksi vaihtoehtoja ja valinnanvaraa riittää. Pelkästään konfiguraation hallintaan on tarjolla jo paikkansa vakiinnuttaneet Puppet ja Chef, sekä näille alati kasvava joukko tuoreempia haastajia.

Mitä AWS tarjoaa DevOps-kentälle?

Amazon Web Services on muiden pilvipalvelujen tarjoajien ohella ollut jo pitkään mahdollistamassa ja vauhdittamassa DevOpsin yleistymistä. AWS:n DevOpsia tukemaan luotujen palvelujen lista on kattava ja heijastaa hyvin sitä tosiasiaa, että organisaatiot ja niiden ohjelmistokehitysprojektit ovat erilaisia.

CloudFormation, OpsWorks, Elastic BeanStalk ja CodeDeploy tarjoavat kaikki toisiinsa yhdistettävissä olevia ratkaisuja organisaatioiden ohjelmistokehityksen tarpeisiin. Ne eivät yritä pakottaa tiettyyn toimintatapaan tai prosessiin, vaan tukevat organisaatioiden työtä kuten DevOpsissa järjestelmäylläpito tukee kehittäjien työtä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

DevOps on liikkuva maali

Menetelmistä ja työkaluista ei ole hyötyä, jos niitä ei osata tai haluta hyödyntää. Hyvä kehittäjä pyrkii koko ajan löytämään uusia tapoja tehdä asioita tehokkaammin. Osaaminen pysyy ajan tasalla sekä tekemällä että kouluttautumalla.

Pilvipalveluiden asiantuntijana ja ohjelmistokehitystalona Webscale on perustamisestaan lähtien ollut vahvasti mukana DevOps-kentässä. Panostamme aidosti ammattilaistemme osaamiseen ja pidämme huolta siitä, että tunnemme syvällisesti myös AWS:n DevOps-työkalut. Erinomainen osoitus tästä on se, että suoritimme ensimmäisten joukossa maailmassa uuden  AWS Certified DevOps Engineer Professional  -sertifikaatin, joka testaa nimenomaan DevOps-osaamista AWS:n pilviympäristössä.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscale viisi vinkkiä pilvikulujen hallintaan
23. huhtikuuta 2025
Julkinen pilvi on tuonut mukanaan ennennäkemätöntä skaalautuvuutta, joustavuutta ja nopeutta, mutta pilven käyttöönoton seurauksena myös kulut saattavat karata pilviin. Julkisen pilven hyödyntäminen vaatii myös erilaista suhtautumista kuluihin, kun pääomaa ei tarvitse varata omaan laitteistoon.
Pulvipulssi_webscale
17. huhtikuuta 2025
Pilvipulssi tuo ajankohtaiset uutiset julkipilvimarkkinoilta suoraan asiantuntijoiltamme. Tutustu SST-kehykseen, joka helpottaa full stack -sovellusten rakentamista omalle infrastruktuurille. Se tarjoaa selkeän ja abstraktoidun tavan määritellä koko sovelluksen rakenne.
Max Niskanen, Webscale Head of Sales
8. huhtikuuta 2025
Webscalen myyntitiimi vahvistuu, kun Max Niskanen liittyi joukkoomme Head of Sales -roolissa. Max tuo mukanaan yli kymmenen vuoden kokemuksen IT-alan myynnistä ja liiketoimintajohdosta. Teknologian lisäksi Maxin intohimoihin kuuluvat hapanjuurileivonta, historia ja vaellukset luonnossa.
Pilvipulssi
20. maaliskuuta 2025
Pilvipulssi tuo ajankohtaiset uutiset julkipilvimarkkinoilta suoraan asiantuntijoiltamme. Serverless Framework v3 on elinkaarensa päässä ja organisaatiot joutuvat nyt pohtimaan päivittävätkö seuraavaan versioon vai siirtävätkö softat kokonaan toiseen työkaluun.
Lisää kirjoituksia