Webscale

Otatko kaiken hyödyn irti automatisoinnista? – DevOps ja AWS

aws-devops

Ohjelmistokehitykseen kohdistuu kiihtyvällä tahdilla vaatimuksia liittyen aikatauluun, kustannuksiin, laatuun ja toiminnallisuuksiin. Perinteiset menetelmät ja työkalut eivät pysy tässä tahdissa mukana.

DevOps pyrkii vastaamaan näihin vaatimuksiin parantamalla ohjelmistokehityksestä ja järjestelmäylläpidosta vastaavien tiimien välistä yhteistyötä sekä korostamalla automaation merkitystä kaikissa ohjelmistokehitysprosessin vaiheissa.

Automatisoinnin tueksi on syntynyt lukuisia työkaluja, jotka yleensä tarjoavat ratkaisun tietyn prosessin vaiheen tarpeisiin. Yhtä, joka tilanteeseen ja kaikille sopivaa, työkalua on mahdoton luoda, jonka vuoksi vaihtoehtoja ja valinnanvaraa riittää. Pelkästään konfiguraation hallintaan on tarjolla jo paikkansa vakiinnuttaneet Puppet ja Chef, sekä näille alati kasvava joukko tuoreempia haastajia.

Mitä AWS tarjoaa DevOps-kentälle?

Amazon Web Services on muiden pilvipalvelujen tarjoajien ohella ollut jo pitkään mahdollistamassa ja vauhdittamassa DevOpsin yleistymistä. AWS:n DevOpsia tukemaan luotujen palvelujen lista on kattava ja heijastaa hyvin sitä tosiasiaa, että organisaatiot ja niiden ohjelmistokehitysprojektit ovat erilaisia.

CloudFormation, OpsWorks, Elastic BeanStalk ja CodeDeploy tarjoavat kaikki toisiinsa yhdistettävissä olevia ratkaisuja organisaatioiden ohjelmistokehityksen tarpeisiin. Ne eivät yritä pakottaa tiettyyn toimintatapaan tai prosessiin, vaan tukevat organisaatioiden työtä kuten DevOpsissa järjestelmäylläpito tukee kehittäjien työtä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

DevOps on liikkuva maali

Menetelmistä ja työkaluista ei ole hyötyä, jos niitä ei osata tai haluta hyödyntää. Hyvä kehittäjä pyrkii koko ajan löytämään uusia tapoja tehdä asioita tehokkaammin. Osaaminen pysyy ajan tasalla sekä tekemällä että kouluttautumalla.

Pilvipalveluiden asiantuntijana ja ohjelmistokehitystalona Webscale on perustamisestaan lähtien ollut vahvasti mukana DevOps-kentässä. Panostamme aidosti ammattilaistemme osaamiseen ja pidämme huolta siitä, että tunnemme syvällisesti myös AWS:n DevOps-työkalut. Erinomainen osoitus tästä on se, että suoritimme ensimmäisten joukossa maailmassa uuden AWS Certified DevOps Engineer Professional -sertifikaatin, joka testaa nimenomaan DevOps-osaamista AWS:n pilviympäristössä.

Henri Meltaus
Henri Meltaus
CTO, Senior Cloud Architect, Partner