Webscale

Kilpailukyky syntyy osaamisesta

sea_drone

Nyt voimaan tulevan kilpailukykysopimuksen myötä suomalaisten työaika kasvaa yhteensä 24 tuntia vuodessa. Tämän toteuttaminen on paikallisesti sovittavissa.

Meillä ei ole IT-alalla perinteisesti ongelmana, että työt eivät kiinnostaisi. Pikemminkin rajanvetoa joutuu tekemään sen välillä, että onko kotona iltaisin toteutettu harrasteprojekti käytettävissä asiakastöissä, ja jos on, miten tuo työ kompensoidaan. Perinteisesti yhden devaajan mielenkiintoisesta ideasta lähtenyt open source -projekti on otettu ensin sisäiseen käyttöön, ja monesti vielä lähdetty tuotteistamaan kyseista projektia. Vaikka projekti ei koskaan pöytälaatikosta nousisikaan esiin, sitä työstäessä on opittu tulevissa hankkeissa tarvittavaa osaamista.

Webscalella päätimme, että työajan lisäys käytetään ammattitaidon kehittämiseen itse valittuna ajankohtana. Ainoana edellytyksenä pidämme, että tätä kerättyä taitoa jaetaan myös muille tiimipäivinä. Ensi vuonna työntekijämme saavat käyttää tätä työaikaa open source- tai oman harrasteprojektin kehittämiseen, osallistumiseen vertaisryhmiin kuten meetupeihin, osallistujana normaalin työajan ulkopuolella konferensseihin, tai vaikka lasten koodikoulun järjestämiseen.

Jukka Dahlbom
Jukka Dahlbom
Head of Data Engineering, Co-founder Tietotyön vastapainoksi vaellan, musisoin, tanssin ja pelaan.