Webscale 5 vuotta!

Jukka Dahlbom • elok. 16, 2018

Webscale täytti juuri pyöreät viisi vuotta. Tuntuu uskomattomalta, että tätä on tehty jo niin kauan – tekemisen meininki on pysynyt samanlaisena innostuneena, vaikka meitä on nykyään kolmen sijaan seitsemäntoista. Perusasiat on pidetty ennallaan, vaikka kasvu näkyykin laajemmassa osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden kirjossa: Tehdään teknisesti meitä kiinnostavia kehitysprojekteja asiakkaille, joiden kanssa haluamme työskennellä.

Muutimme juuri toiseen toimistoomme Kalevankadulle edellisen käytyä ahtaaksi, mutta firmalle tämä on jo neljäs osoite. Perustettaessa firma sijaitsi virallisesti yhden perustajan kotona. Vain pieni parannus tilanteeseen oli postiosoitteen siirtäminen toimistohotelliin, josta se pian siirtyikin jo Rautatientorin laidalle Mikonkadulle. Viimeisin toimiston etsiminen kesti yli vuoden verran, kunnes löysimme uuden kodin Pyy-korttelista samasta risteyksestä Kolmen sepän kanssa.

Täällä ympäriinsä katsellessa huomaan, että olemme päässeet vuosien varrella mukaan Suomen mittakaavassa suuren luokan projekteihin tekijöiksi – on rakennettu videostreamauspalveluita, useampi vaalikone, massiivisia analytiikkajärjestelmiä, uudistettu sulautettuja järjestelmiä ja oltu mukana tukemassa startupien kasvua. Asiakkaina kaikkea startupeista suuriin konserneihin – esimerkkeinä HS TV, Helsingin Sanomat, Keskisuomalainen, Menumat, Aktia, Liquidblox ja Zervant. Näiden asiakkaiden kanssa on ennen kaikkea ollut mukavaa tehdä kehitysprojekteja siellä toimivien tekijöiden vuoksi.

Yrityksen strategia on karkeasti ottaen ollut tehdä kiinnostavia teknisiä projekteja hyvien asiakkaiden ja mukavien työkavereiden kanssa. Tuolla toiminta-ajatuksella työ on ollut hauskaa jo 5 vuotta ja pidämme siitä kiinni jatkossakin kasvaessamme.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Webscalen konsultteja.
22 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten AWS Step Functions liittyy AWS Lambdaan?
Lisää kirjoituksia
Share by: