Webscale

Ensikertalaisen matka re:Inventiin

AWS re:invent

Webscalelta lähetetään joka vuosi pieni poppoo AWS:n järjestämään re:Invent -konferenssiin. Tänä vuonna Las Vegasissa järjestettävään konferenssiin lähti H-P ja minä. H-P:lle tämä oli neljäs ja minulle ensimmäinen kerta konferenssissa. En ollut ennen käynyt Amerikassa saatika tämän kokoluokan konferenssissa, joten kieltämättä olin innoissani reissusta. Onnekseni re:Invent-konkari H-P oli mukana matkassa, joten ihan kaikkea minun ei tarvinnut oppia kantapään kautta. Tässä kirjoituksessa kerron ensikertalaisen matkasta re:Inventiin.

Re:Invent on AWS:n jokavuotinen Las Vegasissa järjestettävä noin viikon kestävä konferenssi. Tapahtumassa on tuhansia AWS:n ja AWS:n asiakkaiden pitämiä luentoja, workshoppeja, chalk-talkeja, sekä paljon muuta. Kävijöitä on kymmeniä tuhansia ja re:Invent onkin yksi alan suurimpia konferensseja.

Vegasista varasimme hotellihuoneen The Venetianista, joka oli konferenssin pääasiallinen tapahtumapaikka. Tämän takia meillä oli lyhyt matka sessioiden ja huoneen välillä. Näin ollen ei tarvinnut päivän mittaan matkustaa pitkiä matkoja, ja tarvittaessa pääsi pitkien päivien aikana välillä huoneeseen rauhoittumaan. Sessioita järjestettiin myös muissa lähialueen hotelleissa.

Suurin osa sessioista julkistetaan ennen konferenssia ja onkin syytä varata mieleiset hyvissä ajoin, että varmasti saa paikkoja. Sessiot menevät nopeasti täyteen, mutta kokemus osoitti, että hyvin saattaa päästä mukaan myös ns. Walk-up jonoista. Eli vaikka ei olisi sessioon varannut paikkaa, niin menemällä paikan päälle jonottamaan voi hyvin mahtua vielä mukaan. Itse valitsin sessioita koskien muun muassa koneoppimista, arkkitehtuureja ja serverlessiä.

Aikaisemmista vuosista poiketen tänä vuonna AWS:n johtohahmojen pitämiin pääpuheisiin piti varata istumapaikka etukäteen. Kun paikkojen varaus avattiin yritin saman tien tehdä varauksen, mutta paikat täyttyivät muutamassa minuutissa. Pääpuheissa on tapana julkistaa uusia AWS:n palveluita. Puheet näkee tosin striimattuna netistä ja konferenssissa on myös järjestetty striimien katselupaikkoja. Tänä vuonna merkittävimmät julkistukset koskivat yrityksen koneoppimispalvelua SageMakeria. Uudet ominaisuudet helpottavat koneoppimisen käyttöönottoa ja kokeilua.

Kokemukseni mukaan konferenssin järjestelyt sujuivat hyvin, eikä mihinkään tarvinnut pahemmin jonottaa. Tapahtumapaikkojen välillä pystyi kätevästi matkaamaan hyvin järjestetyllä bussikuljetuksella. Lounaiden tarjoilu sujui myös hyvin, vaikka operaation volyymi oli massiivinen. Ahkerimmille sessioissa käyville tarjottiin myös valmiita “juoksulounaita”.

Las Vegasissa kannattaa kulkea Überilla. Sovellus toimii kaupungissa loistavasti ja autoja on aina tarjolla lyhyellä odotusajalla. Samalla tippaaminen sujuu kätevästi. Yhdysvalloissa kannattaakin varautua paikalliseen tippauskulttuuriin ja Vegasissa yleisesti kalliiseen hintatasoon.

Saavuimme H-P:n kanssa paikalle sunnuntaina ja konferenssi alkoi maanantaina. Ensimmäiset päivät menivätkin aikamoisessa jetlagissa. Mikäli mahdollista, kannattaa lentää Vegasiin muutama päivä ennen konferenssia, jotta ehtii selvitä pahimmasta jetlagista. Kaupungissa on runsaasti nähtävää ja tehtävää, joten on kiva päästä katselemaan paikkoja muutama päivä ennen konferenssia.


Kaiken kaikkiaan kokemus oli huikea ja Las Vegas oli mielestäni ihastuttava kaupunki. On mahtavaa, että Webscalella tarjoutui mahdollisuus päästä kokemaan re:Inventin huuma.

Ps. Valmistaudu henkisesti erittäin vahvoihin drinkkeihin 🃕

Kim Martesuo
Kim Martesuo
Consultant