Webscale

Viikon konsulttikysymys: Mitä tekee Node-kehittäjä?

Node
Viikon konsulttikysymys -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa pureudumme Node-kehittäjän työnkuvaan.

Mitä tekee Node-kehittäjä?

Node-kehittäjä suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa web-sovellusten palvelinpuolen (backend) sovelluksia joita suoritetaan Node.js suoritinympäristössä. Sovellukset toteutetaan JavaScript tai TypeScript ohjelmointikielellä.

Tavanomainen Node-sovellus tarjoaa rajapinnan jonka avulla se pystyy kommunikoimaan käyttöliittymän (frontend) tai muun osapuolen kanssa esimerkiksi HTTP-pyyntöjen välityksellä. Esimerkiksi Node-sovellus voi olla yhteydessä tietokantaan ja palauttaa dataa tietokannasta HTTP-pyynnön perusteella.

Jukka Ukkonen
Full Stack Developer, konsultti.