Viikon konsulttikysymys: Mitä tekee Node-kehittäjä?

Webscale Oy • jouluk. 30, 2020

Mitä tekee Node-kehittäjä?

Node-kehittäjä suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa web-sovellusten palvelinpuolen (backend) sovelluksia joita suoritetaan Node.js suoritinympäristössä. Sovellukset toteutetaan JavaScript tai TypeScript ohjelmointikielellä.

Tavanomainen Node-sovellus tarjoaa rajapinnan jonka avulla se pystyy kommunikoimaan käyttöliittymän ( frontend ) tai muun osapuolen kanssa esimerkiksi HTTP-pyyntöjen välityksellä. Esimerkiksi Node-sovellus voi olla yhteydessä tietokantaan ja palauttaa dataa tietokannasta HTTP-pyynnön perusteella.

Jukka Ukkonen
Full Stack Developer, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Lisää kirjoituksia
Share by: