Viikon konsulttikysymys: mitä tarkoitetaan ketterällä ohjelmistokehityksellä?

Webscale Oy • jouluk. 02, 2020

MITÄ TARKOITETAAN KETTERÄLLÄ OHJELMISTOKEHITYKSELLÄ?

Ketterällä ohjelmistokehityksellä (agile software development) tarkoitetaan joukkoa erilaisia tapoja ja prosesseja ohjelmistoprojektien tekemisessä. Ketteryydellä viitataan tämän menetelmäjoukon yhteisiin tekijöihin. Näitä ovat mm. joustavuus, nopea muutoksiin reagointi, yhteistyö olennaisten sidosryhmien kanssa ja kehityksen iterointi. Tunnettuja ketterän ohjelmistokehityksen viitekehyksiä ovat mm. Scrum ja Kanban. 

Käytännössä ketteryys näkyy ohjelmistokehitysprojekteissa niin, että työt tehdään yleensä parin viikon jaksoissa (iteraarioissa). Jakson jälkeen reflektoidaan yhdessä työskentelyprosessia, suunnitellaan seuraavaan jakson työtavoitteita ja tarpeen mukaan uudelleenlinjataan projektin fokusta. Yhteistyötä pyritään tekemään asiakkaiden sidosryhmien ja loppuasiakkaiden kanssa mahdollisuuksien mukaan, jotta ohjelmiston vaatimukset pysyisivät olennaisina.

Kim Martesuo
Full Stack Developer, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Webscalen konsultteja.
22 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten AWS Step Functions liittyy AWS Lambdaan?
Lisää kirjoituksia
Share by: