Webscale

Viikon konsulttikysymys: Mitä tekee front end -kehittäjä?

devops-toimintamallin hyödyt
Käytämme ohjelmisto- ja it-alalla termejä, jotka voivat olla vieraita varsinkin alaa tuntemattomille. Vuosien aikana olemme Webscalella huomanneet, että asiantuntijoilta myös hieman pelätään kysyä "tyhmiä" ja toivotaan, että joku kysyisi toisten puolesta jotain. Tästä ajatuksesta lähti blogimme uusi "viikon konsulttikysymys" -juttusarja, jossa asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin, joita alallamme tulee vastaan.

MITÄ TEKEE FRONT END -KEHITTÄJÄ?

Front end -kehittäjä kehittää yksinkertaistettuna sovellusten graafisia käyttöliittymiä, joiden avulla sovelluksen datan käsittely sekä näyttäminen on helpompaa käyttäjille. Tärkeimmät teknologiat kehityksen kannalta ovat HTML, CSS ja JavaScript. Esimerkiksi kaikki tällä sivulla näkyvä on front end -kehityksen osa-alueiden tulosta.

Jarno Räisänen
Full Stack Developer, konsultti.