Webscale

Viikon konsulttikysymys: mitä tekee React-kehittäjä?

Node
Uudessa blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään.

MITÄ TEKEE REACT-KEHITTÄJÄ?

React-kehittäjä suunnittelee ja toteuttaa web-sovellusten käyttöliittymiä (frontend) React-kirjaston avulla käyttäen JavaScript tai TypeScript ohjelmointikieltä. Käyttöliittymät toteutetaan erillisistä osista joita kutsutaan komponenteiksi. Kehittäjä päättää kuinka komponentti toimii ja miltä se näyttää. Komponenttien toteutus vaihtelee hyvinkin paljon eri komponenttien välillä. Toiset komponentit voivat olla hyvinkin yksinkertaisia ja pieniä, kun taas toiset voivat olla suurempia, sisältää enemmän logiikkaa ja koostua toisista komponenteista.

Jukka Ukkonen
Full Stack Developer, konsultti.