Viikon konsulttikysymys: Miten DevOps ja ohjelmistokehitys liittyvät toisiinsa?

Webscale Oy • jouluk. 23, 2020

Miten DevOps ja ohjelmistokehitys liittyvät toisiinsa?

Ohjelmistokehityksessä kirjoitetaan liiketoimintamalleja ohjelmakoodiksi. DevOps on toimintamalli, joka yhdistää palvelun ylläpitoa ja kehitystä automaation avulla. DevOps:issa kirjoitetaan ohjelmistokehityksessä syntyneisiin palveluihin liittyvää infrastruktuuria ja ylläpitoruttineja ohjelmakoodiksi helpottamaan palvelun operoimista.

DevOps:in ytimessä on automaatio. Kun ylläpidon prosessit on automatisoitu, ei rutiininomaisissa toimenpiteissä tapahdu inhimillisiä virheitä. “Jos sen voi dokumentoida, sen voi automatisoida” on hyvä lähtökohta DevOps:ssa. Moderneissa pilvipalveluissa infrastruktuurista on tullut osa ohjelmistoa, mikä syntyy osana ohjelmistokehitystä. Ylläpito vaatii myös entistä enemmän ohjelmistojen toiminnan ymmärrystä. DevOps tuo ylläpitäjät ja kehittäjät yhteen jaettujen prosessien ja työkalujen kautta.

Juho Rautio
Full Stack Developer, Cloud Architect, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Webscalen konsultteja.
22 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten AWS Step Functions liittyy AWS Lambdaan?
Webscalen konsultteja.
15 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa uudelleenkäytettävät CI/CD pipelinet/jobit?
Lisää kirjoituksia
Share by: