Webscale

Viikon konsulttikysymys: Mitä ovat modernit pilvialustat ja kuinka ne soveltuvat eri toimialoille?

Node
Viikon konsulttikysymys-blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä ovat modernit pilvialustat ja kuinka ne soveltuvat eri toimialoille.

Mitä ovat modernit pilvialustat ja kuinka ne soveltuvat eri toimialoille?

Modernilla pilvialustalla tarkoitetaan internetin kautta tarjoiltavaa infrastruktuuria sovellusten kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Pilvi toimii tarpeen mukaan sekä moottorina että rakennuspalikoina ohjelmistoille. Moottorin tehoa voidaan mitoittaa joustavasti, jopa automaattisesti, ohjelmistojen tarpeeseen ja rakennuspalikoiden osalta pilvialustat antavat useita valmiiksi määriteltyjä työkaluja erilaisten sovellusten toteuttamista varten.

Monipuolisuus, joustavuus ja tehokkuus ovat pilven ominaisuuksia joista on hyötyä toimialasta riippumatta – toimialaa tärkeämpää onkin usein miettiä kulloistakin konkreettista käyttökohdetta ja (liike)toiminnan vaatimuksia sovellukselle. Näin voidaan tunnistaa millaisten palikoiden avulla tavoitteeseen päästään parhaiten.

Mona Moilanen
Account Executive.