Viikon konsulttikysymys: Mitä ovat modernit pilvialustat ja kuinka ne soveltuvat eri toimialoille?

Webscale Oy • tammik. 20, 2021

Mitä ovat modernit pilvialustat ja kuinka ne soveltuvat eri toimialoille?

Modernilla pilvialustalla tarkoitetaan internetin kautta tarjoiltavaa infrastruktuuria sovellusten kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Pilvi toimii tarpeen mukaan sekä moottorina että rakennuspalikoina ohjelmistoille. Moottorin tehoa voidaan mitoittaa joustavasti, jopa automaattisesti, ohjelmistojen tarpeeseen ja rakennuspalikoiden osalta pilvialustat antavat useita valmiiksi määriteltyjä työkaluja erilaisten sovellusten toteuttamista varten.

Monipuolisuus, joustavuus ja tehokkuus ovat pilven ominaisuuksia joista on hyötyä toimialasta riippumatta – toimialaa tärkeämpää onkin usein miettiä kulloistakin konkreettista käyttökohdetta ja (liike)toiminnan vaatimuksia sovellukselle. Näin voidaan tunnistaa millaisten palikoiden avulla tavoitteeseen päästään parhaiten.

Mona Moilanen
Account Executive.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Lisää kirjoituksia
Share by: