Viikon konsulttikysymys: Mikä on Data Lake?

Webscale Oy • helmik. 17, 2021

Mikä on Data Lake?

Data Lake on yksinkertaisesti tapa kerätä ja säilyttää suuria määriä dataa esimerkiksi analytiikkaa tai koneoppimista varten. Data Lake:ssa tallennettavan datan formaattia ei ole etukäteen määritelty, vaan samaan varastoon voidaan tallettaa esimerkiksi raakadataa erilaisista sensoreista ja rakenteellista dataa tietokantasovelluksista.

Koska dataa ei tallennusvaiheessa tarvitse käsitellä, on datan tallentaminen Data Lakeen nopeaa ja halpaa, ja dataa voidaankin kerätä suuria määriä siltä varalta, että sitä tarvitaan myöhemmin johonkin. Jos datan tallentaminen ei ole riittävän suunnitelmallista, eikä tallennettua dataa dokumentoida riittävästi, on vaarana Data Laken muuttuminen Data Swampiksi. Tällöin dataa olisi kyllä olemassa, mutta sen löytäminen ja hyödyntäminen on hankalaa tai mahdotonta.

Jari Avikainen
Data Engineer, Cloud Architect, konsultti

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
15 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa uudelleenkäytettävät CI/CD pipelinet/jobit?
Webscalen konsultti.
08 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa NoSQL?
Webscalen konsultteja.
26 Feb, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, kannattaako AWS:ssä käyttää "encryption at rest" -asetusta ja miksi?
AWS ekosysteemi
23 Feb, 2024
Mikä tekee AWS-kumppanista hyvän? Entä mitä konkreettista hyötyä AWS-kumppanin pitäisi asiakkaalle tuottaa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen lukemalla tämän blogikirjoituksen, jossa Senior Sales Manager Teemu Kuusisto avaa kyseisiä teemoja.
Lisää kirjoituksia
Share by: