Webscale

Viikon konsulttikysymys: Mitä tekee Back end -kehittäjä?

Node
Viikon konsulttikysymys-blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa pureudumme ytimekkäästi Back end -kehittäjän toimenkuvaan.

Mitä tekee Back end -kehittäjä?

Back end -kehittäjä suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa palvelinpuolen sovelluksia tai järjestelmiä, jotka ovat käyttöjärjestelmän alla eivätkä näy loppukäyttäjälle. Tyypillisimpiä teknologioita kehityksen kannalta ovat Node ja JVM-kielet (Java, Scala).

Esimerkiksi tyypillisessä web-sovelluksessa back end -kehitys on tiedon vastaanottamista, käsittelyä sekä siirtämistä käyttöliittymä- ja tietovarastototeutusten välillä.

Katso myös, mitä tekee Front end -kehittäjä.

Juha Mustajärvi
Full Stack Developer, konsultti.