Viikon konsulttikysymys: Mitä tekee Back end -kehittäjä?

Webscale Oy • helmik. 24, 2021

Mitä tekee Back end -kehittäjä?

Back end -kehittäjä suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa palvelinpuolen sovelluksia tai järjestelmiä, jotka ovat käyttöjärjestelmän alla eivätkä näy loppukäyttäjälle. Tyypillisimpiä teknologioita kehityksen kannalta ovat Node ja JVM -kielet (Java, Scala).

Esimerkiksi tyypillisessä web-sovelluksessa back end -kehitys on tiedon vastaanottamista, käsittelyä sekä siirtämistä käyttöliittymä- ja tietovarastototeutusten välillä.

Katso myös, mitä tekee Front end -kehittäjä.

Juha Mustajärvi
Full Stack Developer, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Lisää kirjoituksia
Share by: