Viikon konsulttikysymys: Mitä tekee Back end -kehittäjä?

Webscale Oy • helmik. 24, 2021

Mitä tekee Back end -kehittäjä?

Back end -kehittäjä suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa palvelinpuolen sovelluksia tai järjestelmiä, jotka ovat käyttöjärjestelmän alla eivätkä näy loppukäyttäjälle. Tyypillisimpiä teknologioita kehityksen kannalta ovat Node ja JVM -kielet (Java, Scala).

Esimerkiksi tyypillisessä web-sovelluksessa back end -kehitys on tiedon vastaanottamista, käsittelyä sekä siirtämistä käyttöliittymä- ja tietovarastototeutusten välillä.

Katso myös, mitä tekee Front end -kehittäjä.

Juha Mustajärvi
Full Stack Developer, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
15 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa uudelleenkäytettävät CI/CD pipelinet/jobit?
Webscalen konsultti.
08 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa NoSQL?
Webscalen konsultteja.
26 Feb, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, kannattaako AWS:ssä käyttää "encryption at rest" -asetusta ja miksi?
AWS ekosysteemi
23 Feb, 2024
Mikä tekee AWS-kumppanista hyvän? Entä mitä konkreettista hyötyä AWS-kumppanin pitäisi asiakkaalle tuottaa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen lukemalla tämän blogikirjoituksen, jossa Senior Sales Manager Teemu Kuusisto avaa kyseisiä teemoja.
Lisää kirjoituksia
Share by: