Viikon konsulttikysymys: Mikä on JavaScript?

Webscale Oy • 3. helmikuuta 2021

Mikä on JavaScript?

JavaScript on joustava ja kevyt scriptauskieli, jolla voi nykyään kirjoittaa myös monimutkaisia ja tehokkaita sovelluksia. Vaikkakin alkuun JavaScript oli enemmänkin vain kiva lisä verkkosivuihin, eli esimerkiksi käytettiin animointiin, on se nykyään erittäin tehokas työkalu monille verkkokehityksen ammattilaisille.

Todella moni nykyaikainen sovellus tehdään alusta loppuun JavaScriptillä, ja suuri osa nykyaikaisista verkkosivuista tehdään tavalla tai toisella JavaScriptillä. Tätä muutosta on suurelta osin avittanut mm. Facebookin sponsoroima ja kehittämä ReactJS ohjelmointikehys , eli framework. Verkkosivujen lisäksi JavaScriptillä voi luoda myös palvelimia ja monimutkaisia pelejä. Katso myös; mitä tekee React-kehittäjä.

Jarmo Hakkarainen
Full Stack Developer, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Pulvipulssi_webscale
17. huhtikuuta 2025
Pilvipulssi tuo ajankohtaiset uutiset julkipilvimarkkinoilta suoraan asiantuntijoiltamme. Tutustu SST-kehykseen, joka helpottaa full stack -sovellusten rakentamista omalle infrastruktuurille. Se tarjoaa selkeän ja abstraktoidun tavan määritellä koko sovelluksen rakenne.
Max Niskanen, Webscale Head of Sales
8. huhtikuuta 2025
Webscalen myyntitiimi vahvistuu, kun Max Niskanen liittyi joukkoomme Head of Sales -roolissa. Max tuo mukanaan yli kymmenen vuoden kokemuksen IT-alan myynnistä ja liiketoimintajohdosta. Teknologian lisäksi Maxin intohimoihin kuuluvat hapanjuurileivonta, historia ja vaellukset luonnossa.
Pilvipulssi
20. maaliskuuta 2025
Pilvipulssi tuo ajankohtaiset uutiset julkipilvimarkkinoilta suoraan asiantuntijoiltamme. Serverless Framework v3 on elinkaarensa päässä ja organisaatiot joutuvat nyt pohtimaan päivittävätkö seuraavaan versioon vai siirtävätkö softat kokonaan toiseen työkaluun.
21. helmikuuta 2025
Pilvipalvelut mahdollistavat niin nopeamman innovoinnin, resurssien tehokkaamman hallinnan kuin joustavammat liiketoimintamallitkin. Jotta pilven tarjoamat liiketoimintaedut pystytään hyödyntämään, tarvitaan pilven käyttöön kuitenkin suunnitelmallisuutta ja järjestelmällisyyttä.
Lisää kirjoituksia