"Avoimuutta ja yksilöä tukeva yhteisö - tätä Webscale on minulle!" Lue lisää, mitä Talent Acquisition and Employer Branding Manager Varpu Kekkonen ajattelee Webscalesta.
Päädyin Webscalelle alkuvuonna 2022. Laitoin rennon sähköpostiviestin toimitusjohtaja Tero Kauhaselle nähtyäni Talent Acquisition Specialistin työpaikkailmoituksen. Tehtävänkuvassa oli paljon mitä etsin, mutta toivoin tämän päälle myös muuta. Nopean rekrytointiprosessin jälkeen minulle oli pedattu unelmieni pesti mielenkiintoisessa kasvuyrityksessä. Se tuntui hyvältä. Täällä ihmisiä ei pakoteta muottiin, vaan muotoillaan tehtävät henkilön näköiseksi.
Työtehtäviini Webscalella kuuluu rekrytointi meidän CTO Henri Meltauksen kanssa, HR-tehtävät, työnantajamielikuvan kehittäminen ja olenpa päässyt osaksi markkinointitiimiäkin. Tämän kaiken lisäksi olen mukana meidän strategiatyössä sekä istun johtoryhmässä.
Avoimuus on varmasti kiistatta yksi yleisimpiä yrityksen arvoja. Vaikka arvotyö on meillä vielä kesken, olen usein pohtinut sitä, onko avoimuus se arvo, jonka haluamme nostaa jalustalle vai pitäisikö tämän olla itsestäänselvyys meidän yhteisössä. Luomme avoimuuden kulttuuria ympärillemme viikoittain, osin määrätietoisesti ja osin jopa huomaamatta. Mutta mitä se avoimuus sitten on Webscalella?
Liian usein itseohjautuvuus sotketaan siihen, että kaikesta pitäisi selviytyä yksin. Itseohjautuvuus on taito, jota kukin henkilö voi kehittää. Itseohjautuvuudella tarkoitetaan henkilön kykyä toimia omaehtoisesti ilman ulkopuolisen ohjauksen ja kontrollin tarvetta. Sen suurimmat hyödyt ovatkin oma-aloitteisuus, päätöksenteon nopeutuminen, innovoiva ja motivoitunut työyhteisö. Webscalella hoidetaan työtehtävät itseohjautuvasti, mutta ei yksin! Tiimin tuki on ihan jokaisessa tehtävässä valtavan tärkeää, mutta kukaan ei halua kytätä tuleeko hommat tehdyksi, vaan yhteisö luottaa toisiinsa.
Se on ennenkaikkea asenne työpaikalla, joka haluaa toimia perheystävällisesti ja tukea ihmisten yhdenvertaisuutta, työyhteisön monimuotoisuutta ja tasa-arvoa. Liian usein tämän ajatellaan olevan vain lapsiperheiden juttu, vaikka kyseessä on laajempi käsite. Meillä jokainen saa määritellä perhe-sanan itse, eikä siihen tarvitse välttämättä kuulua puolisoa tai lapsia.
Minulla se kuitenkin on näin. Perheeseeni kuuluu aviomies sekä kaksi ja puoli vuotias tytär. Webscalella koen mahdolliseksi olla uraäiti. Työni onnistun hoitamaan lähes poikkeuksetta kahdeksan tunnin aika raamissa ja sekin liukuvasti. Kollegoiltani löytyy aina ymmärrystä, kun olen aamulla klo 8 siirtämässä jälleen palaveria lapseni sairastuttua. En ole kokenut elämäntilanteeni olevan este urapolullani Webscalella.
Ehdottomasti AWS pilvi-arkkitehdin! Minua kiehtoo tehtävän monipuolisuus. Olisihan se nyt siistiä päästä suunnittelemaan asiakkaan pilviarkkitehtuuria, tekemään pilvipalvelun käyttöönottoprojektia tai kehittämään asiakkaan pilviympäristöä entistä paremmiksi. Pääsisin myös työskentelemään useilla eri teknologioilla sekä hyödyntämään liiketoiminnan ymmärrystäni.
Tai noh, olenhan minä sinänsä yhden koulutuksen verran sinne puolelle hypännytkin - hassun sattuman kautta tietenkin! Eräs kollega innoissaan esitteli erästä AWS Innovation Workshopia minulle taannoin ja en enempää koulutuksesta alkanut lukemaan, vaan kirjauduin mukaan. Olin ainoa ei-tekninen henkilö koulutuksessa. Ympärilläni istui vain teknologiajohtajia ja CTO:ita. Suoritin päivän koulutuksen kuitenkin parhaani mukaan ja kyllähän sieltä käteen jäi muutakin kuin yksi epämukavuusalueen ylitys. Koulutuksesta vinkanneelle kollegalleni lupaan kuitenkin kuittailla tästä vielä pitkään!
Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää Webscalen tarjoamista uramahdollisuuksista? Käy kurkkaamassa meidän
avoimet tehtävät tai laita meille
viestiä niin jutellaan lisää!