AWS re:Invent Las Vegasissa

Henri Meltaus • marrask. 21, 2014

Osallistuimme kolmatta kertaa järjestettyyn AWS re:Invent -konferenssiin Las Vegasissa. Viidelle päivälle jakautunut tapahtuma sisälsi monipuolisen kattauksen esityksiä, koulutuksia ja iltaohjelmaa, joiden välissä oli vielä mahdollisuus käydä suorittamassa sertifikaatteja ja harjoituksia.

re:Invent on perinteisesti ollut AWS:n vuoden tärkein tapahtuma, jossa julkistetaan uudet tuotteet ja palvelut. Odotetusti keskiviikon ja torstain pääpuheenvuorot sisälsivät hengästyttävän määrän uusia julkistuksia. Osa näistä oli erittäin odotettuja, kuten  AWS EC2 Container Service , joka helpottaa merkittävästi Docker-klustereiden ajamista Amazonin pilviympäristössä. Tämä varmasti edistää jo nyt hyvin etenevää Dockerin maailman valloitusta.

Hieman yllättävämpi julkistus sen sijaan oli  AWS Lambda , jonka tilaton tapahtumiin perustuva ohjelmointimalli mahdollistaa toiminnallisuuksien tarjoamisen ilman yhtäkään omaa palvelinta. Kehittäjän vastuulle jää kirjoittaa sovelluslogiikka, joka reagoi pilviympäristön tuottamiin tapahtumiin samalla kun AWS vastaa sovelluksen ajamisesta aina halutulla suoritusteholla. Sovelluskehitys Lambdan avulla on entistä ketterämpää ja tulee varmasti muuttamaan tapaa, jolla sovelluksia jatkossa pilveen rakennetaan.

Uudeksi Amazon RDS -tietokantamoottoriksi julkistettiin  Amazon Aurora. Se on lineaarisesti skaalautuva MySQL-yhteensopiva relaatiotietokanta, joka lupaa parhaimpien kaupallisten tietokantojen suorituskyvyn ja vikasietoisuuden yhdistettynä open source -tietokantojen yksinkertaisuuteen ja kustannustehokkuuten.

Sovelluskehittäjille saapui tänä vuonna joulu etuajassa, sillä heidän työnsä tueksi Amazon julkaisi peräti kolme uutta palvelua.  CodeCommit, CodeDeploy, CodePipeline  tarjoavat ratkaisuja versionhallintaan, automatisoituun sovellusten julkaisuun sekä sovellusympäristöjen ylläpitoon ja hallintaan.

Muita uusia palveluita olivat kryptausavainten hallintaan tarkoitettu  AWS Key Management Service , pilviympäristön konfiguraation hallintaan ja auditointiin keskittyvä  AWS Config  sekä  AWS Service Catalog  tuoteportfolioiden ylläpitoon.

Kaiken kaikkiaan uudet palvelut ovat erinomainen lisä Amazonin jo ennestään laajaan valikoimaan.

Löysimme myös hetken ylimääräistä aikaa täyteen pakatun ohjelman keskeltä ja kävimme suorittamassa SysOps Administrator -sertifikaatit jo aiemmin hankittujen Solutions Architect -sertifikaattien seuraksi.

re:Invent oli kaikin puolin mahtava kokemus. Reissusta tarttui mukaan aimo annos uutta AWS-tietoa ja erinomaisia kontakteja. Tulemme ehdottomasti osallistumaan myös ensi vuoden konferenssiin koko yrityksen voimin. Tämän kokemuksen jälkeen on mukava palata takaisin sorvin ääreen ja päästä hyödyntämään uusia oppeja ja ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Webscalen konsultteja.
22 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten AWS Step Functions liittyy AWS Lambdaan?
Lisää kirjoituksia
Share by: