Viikon konsulttikysymys: Missä analytiikkaa voi hyödyntää?

Webscale Oy • helmik. 10, 2021

Missä analytiikkaa voi hyödyntää?

Analytiikka käsitteenä on hyvin laaja, ja kaikkien mahdollisten hyödyntämiskohteiden käsittely edes ohjelmistoprojektin kontekstissa vaatisi kirjan tai muutaman. Analytiikkaa tarvitaan valistuneiden päätösten tekemiseen ja analyysien pohjaksi täytyy kerätä dataa. Dataa voidaan kerätä esimerkiksi järjestelmän kuormituksesta, jotta laskentaresursseja voidaan kohdentaa oikein. 

Verkkosovellusten yhteydessä analytiikan keruulla tarkoitetaan usein automatisoitua datan keruuta käyttöliittymän tapahtumista jotakin analytiikkakirjastoa hyödyntäen, kuten Google Analyticsia tai Webscalen omaa analytiikkakirjastoa. Tällainen data sisältää tietoa siitä miten käyttäjät käyttävät järjestelmää ja yleisin käyttökohde siitä tehdyille analyyseille on ohjata käytettävyyden kehittämistä. Tarkempia analyysin kohteita voisi olla esimerkiksi käyttöliittymän elementtien sijoittelun vaikutus helppokäyttöisyyteen tai tuotehaun tulosten relevanssi käyttäjän näkökulmasta.

Markus Nousiainen
Data Engineer, Cloud Architect, Full stack developer, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Webscalen konsultteja.
22 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten AWS Step Functions liittyy AWS Lambdaan?
Webscalen konsultteja.
15 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa uudelleenkäytettävät CI/CD pipelinet/jobit?
Lisää kirjoituksia
Share by: