Webscale

Vastuuta, vapautta ja unohtuneita salasanoja – esittelyssä Webscalen uudet tiimiläiset Varpu, Sara ja Lauri

Sara, Lauri ja Varpu

Webscalen tiimiin hiljattain liittyneet Talent Acquisition and Employer Branding Manager Varpu Kekkonen, toimistoassistentti Sara Peltola ja Cloud Architect Lauri Siponen kertovat ensikokemuksistaan uudessa työssä. Erilaisissa rooleissa työskentelevien tuoreiden webscalelaisten tunnelmat ovat yllättävän samankaltaiset: positiivisia yllätyksiä, uuden oppimista ja ilmapiiri, jossa voi olla oma itsensä. Mutta kuka – tai ketkä – ovat useampaan otteeseen nykineet toimitusjohtajaa hihasta unohtuneiden salasanojen merkeissä?

Varpu

Varpun (kuvassa oikealla) tontille kuuluvat Webscalen rekrytointi, työnantajamielikuva (EB) ja HR. Hänellä on aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä niin IT-alalta, mediasta kuin eduskunnasta. Webscaleen Varpu tuo positiivista energiaa ja päivittäisiä uusia kehitysideoita.

“On ollut tosi kiva, että olen päässyt muotoilemaan omaa rooliani ja omia työpäiviäni itsenäisesti. Hierarkia on matala, täällä voi kenelle vain samalla tavalla juttelemaan. Toimarikin on mukana arjessa ja heittää vitsiä, kuin yksi meistä”, Varpu kertoo. “Työhaastattelussa minulle luvattiin vastuuta ja vapautta, molempien määrä on silti yllättänyt. Positiivisesti!”

Varpuun kannattaa olla yhteydessä, jos ura Webscalella kiinnostaa. Hänet tavoittaa osoitteesta varpu.kekkonen@webscale.fi – tai työskentelemässä kädet mullassa omalta pihaltaan.

Sara

Sara (kuvassa vasemmalla) hoitaa Webscalella monipuolisia assistentin työtehtäviä liiketoiminnan eri osa-alueilla. Hänellä on hihassaan vuosien työkokemuksen muovaamia parhaita käytäntöjä sekä uuden työyhteisön inspiroimia ideoita ja aloitteita. 

“Täällä asioista ei tehdä liian monimutkaisia. On ihanaa, että kehitysideoita ei oteta vastaan sanomalla, että näin on tehty ennenkin ja tehdään myös tulevaisuudessa. Päinvastoin, kaikki ovat avoimia uudelle ja kehittämiseen kannustetaan. Minulla on aivan erilaista osaamista kuin esimerkiksi kehittäjillä ja konsulteilla, ja kaikkien asiantuntemusta arvostetaan yhtä lailla,” Sara kertoo ensitunnelmistaan Webscalella. 

Vapaa-aikaansa Sara viettää mieluiten perheen kanssa mökkeillen, kavereiden seurassa tai kansallispuistoissa seikkaillen. 

Jos et tiedä, kehen Webscalen henkilöön kannattaisi olla yhteydessä, kysy Saralta. Hän tietää. Saran saat kiinni osoitteesta sara.peltola@webscale.fi. 

Lauri

Lauri (kuvassa keskellä) työskentelee asiakastiimissä pilviarkkitehtina. Hänen tehtävänään on suunnitella ja toteuttaa asiakkaan pilvialustalle ratkaisuja, joissa toteutuu palveluiden luotettavuus ja tietoturva sekä selkeä hallittavuus ja näkyvyys järjestelmän tilaan ja toimintaan. Lauri on työskennellyt alan tehtävissä jo parikymmentä vuotta, ja se näkyy rautaisena osaamisena, jota arvostavat niin asiakkaat kuin työkaverit.

“Webscalen tiimissä aloittaminen on ollut positiivinen kokemus, olen ollut tyytyväinen. Oli helppo tulla mukaan, ja minut on otettu myös asiakkaan tiimissä hyvin vastaan”, Lauri kertoo.

Lauri viihtyy luonnossa. Hän ulkoilee, veneilee ja mökkeilee. Työaikoina Laurin tavoittaa lauri.siponen@webscale.fi  

Kootut kommellukset

Uudessa työssä aloittamiseen kuuluu kiintiömäärä sattumuksia. Webscalessa on työskennelty jo pitkään joustavalla hybridimallilla, eli etä- ja läsnätyötä sovittamalla kunkin tarpeisiin sopivalla tavalla. Viime vuosien etätyömoodi on toki opettanut myös Varpua, Saraa ja Lauria parhaisiin etätyökäytänteisiin, mutta silti muutama kommellus on ehtinyt sattua Webscale-uran alkumetreillä.

“Meille molemmille kävi niin, että ensimmäisenä päivänä saimme erittäin kattavan tietoturvaperehdytyksen ja salasanat uusiin ohjelmiin ja järjestelmiin. Heti lounastauon jälkeen kaikki salasanat olivat pyyhkiytyneet muistista”, Sara ja Varpu naureskelevat. “Jo silloin kävi selväksi, että toimitusjohtajallamme Terolla on rautaiset hermot, hyvä huumorintaju sekä ihailtavaa rauhallisuutta kaikkien asioiden käsittelyn kanssa.

Myös kokenut konsultti voi haksahtaa etäpalaveriansaan:

“Kyl mä täällä oon”, totesi Lauri asiakaspalaverissa, huomattuaan että kuulokkeista oli virta katkennut kesken kaiken. 

Töihin Webscaleen?

Me Webscalella uskomme, että työ on palkitsevaa silloin, kun sen tekijällä on sopivasti vastuuta ja vapautta. Mottomme on “parhaat keskittyvät olennaiseen” ja meille se tarkoittaa sitä, että asiantuntijamme ovat parhaimmillaan, kun saavat käyttää aikaansa heille merkityksellisiin tehtäviin. Asiakkaat saavat meiltä laadukasta palvelua ja, mikä tärkeintä, koemme tiiminä onnistumisia ja opimme yhdessä. 

Kiinnostaisiko sinua liittyä tiimiimme? Lue lisää rekrysivuiltamme. Kuulemme mielellämme tarinasi ja otamme selvää, olisimmeko me sinulle oikea työnantaja.