Viikon konsulttikysymys: Mitä AWS-sertifiointi on ja mitä hyötyä siitä on?

Webscale Oy • tammik. 27, 2021

Mitä AWS-sertifiointi on ja mitä hyötyä siitä on?

AWS-sertifiointi on tapa osoittaa kollegoille ja asiakkaille, että AWS:n sertifikaatioon valitsemat perusasiat ovat perustasolla niin hyvin hallussa, että itse työtehtävissä näitä asioita ei tarvitse enää opiskella. Varsinaisten teknisten sertifikaatioiden vaatimustaso on AWS:llä kohtuullisen vaativa, vaikka tuo esittelytason sertifikaatti ( Cloud Practitioner ) lähinnä testaa sitä että olet jaksanut opetella tuotekuvauksen brosyyrit läpi.

Lopputuloksessa teknisen AWS-sertifikaatin suorittaminen näkyy siinä, että tekijä ymmärtää ympäristön toteutuslogiikan perusteellisemmin, ja pystyy siten rakentamaan tietoturvallisempia ja robustimpia ratkaisuja. Työntekijöitä palkatessa arkkitehtisertifikaation suorittaminen on selkeä etu valintatilanteessa.

Pitää kuitenkin muistaa, että AWS-sertifikaatti osoittaa vasta teoreettisen ymmärryksen ympäristöstä, ja vasta käytännön tekemisellä tuon opiskelun jälkeen hankitaan se todellinen kyky tuottaa hyötyä asiakkaille ja loppukäyttäjille.

Jukka Dahlbom
Head of Data Engineerin
g, konsultti.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Webscalen pilviarkkitehti.
05 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä tarkoittaa kuluoptimointi pilviympäristössä?
Webscalen konsultteja.
22 Mar, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten AWS Step Functions liittyy AWS Lambdaan?
Lisää kirjoituksia
Share by: